TV-show challenge (3)

In het derde deel van de Amerikaanse challenge die ik op Twitter zag passeren, krijgen we de laatste tien televisiegerelateerde vragen voorgeschoteld. Het eerste deel vind je hier, het tweede hier.

21. Favoriet tv-koppel?
Alweer weinig origineel, maar Rachel en Ross dan maar? Of nee, doe toch maar Frank Underwood en Claire. Waanzinnig hoe die twee zo goed zijn samen en toch zo destructief. Dat allerlaatste beeld van seizoen vier, waarbij ze allebei in de camera kijken: kippenvel.

house-of-cards-season-4-finale-claire-frank-moa0d1jthgvxnrfex3u1u8vetamd9u0huioao0w648

22. Favoriete tv-finale?
Die van Lost misschien, maar dat heeft eerder te maken dat ik blij was dat er een einde aan kwam, al werden te veel verhaallijnen niet afgewerkt. Die van Breaking Bad was wel straf, vond ik, zeker de afleveringen die er naar toe werkten.

23. Meest vervelende personage?
Ik kijk in het beste geval maar met een half oog mee naar de series van mijn vrouw, gaande van Grimm tot Grey’s Anatomy. Maar ik erger me blauw aan al die overacting en de hormonen die alle kanten opschieten in How to Get Away with Murder en Scandal. In die laatste is dat vooral het geval bij Cyrus, gespeeld door Jeff Perry. Zo slecht geacteerd dat het strontvervelend wordt om zien. Ook het neuterige toontje van Bones (Emily Deschanel) in de gelijknamige reeks werkt mijn vrouw op de zenuwen, die nochtans fan is van het eerste uur.

1393549915907.cached

24. Beste quote?
“Lloyd!” – Ari Gold in Entourage. Fuck it, eigenlijk alles van Ari Gold.

25. Een tv-reeks dat je nu wil bekijken.
Ik hoor veel goeds van The Night Manager, Westworld, The Night of en Big Little Lies.

26. Een OMG, WTF-finale.
Game of Thrones heeft er enkele, helaas waren ze meestal al online gespoiled vooraleer ik ze zag. De allerlaatste aflevering van House zat slim ineen, maar voor de rest is mij maar weinig bijgebleven.

201-desmond-01

27. Beste pilootaflevering.
Pilootaflevering? Dan denk ik meteen aan -haha- Lost. De allereerste was steengoed omdat je meteen was in het verhaal, maar deze van het tweede seizoen vond ik geweldig. Daarin zien we hoe een zekere Desmond geïntroduceerd wordt, die dezelfde routine als elke dag lijkt af te haspelen terwijl het geniale ‘Make your own kind of music’ van Cass Elliot door de boxen schalt. Je hebt het idee dat het een flashback is van een van de onbekende passagiers en dan… BAM. Blijkt hij al gewoon in de hatch te zitten. Ze flikten het nog eens met de openingsscène in seizoen drie waarin we zien hoe een boekenclub opeens verstoord wordt. Je verwacht opnieuw een flashback, maar blijkt dat hun dorp gewoon op dat eiland staat en dat The Others geen halve kannibalen of andere zotten zijn. Voorspelbaar misschien, maar my mind was blown.

28. Je eerste televisie-obsessie.
Dat moet de Power Rangers zijn, maar als het echt om een reeks gaat, dan denk ik meteen aan 24 en Lost. Mijn broer en ik hebben die reeks er razendsnel doorgedraaid. Hoeveel keer dat we dachten: nog één aflevering en het opeens drie uur ’s nachts was… Awesome.

24-jack-bauer-kiefer-sutherland-084-dvdbash

29. Je huidige televisie-obsessie.
Als ik had gelezen dat het een highschooldrama was, geproducet door Selena Gomez, had ik al meteen afgehaakt, maar toen ik in De Morgen en Knack las dat 13 Reasons Why eigenlijk echt wel dik ok was, was ik heel benieuwd. En het ontgoochelt inderdaad niet, al ben ik blij dat ze er geen 22 afleveringen uit haalden. Straks wordt de nieuwe obsessie ongetwijfeld weer de nieuwe House of Cards en in iets mindere mate Orange is the New Black.

30. Meest trieste dood van een personage.
Van Ned Stark had ik verwacht dat er nog iets zijn dood zou verhinderen, van Lori had ik gehoopt dat het niet zo ver zou komen in The Walking Dead en Derek Sheperd in Grey’s Anatomy vond ik zonde dat ik het al wist. En Maude Flanders… didn’t see that one coming.

Een gedachte over “TV-show challenge (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s