TV-show challenge (1)

Op Twitter zag ik een Amerikaanse challenge verschijnen en alhoewel ik over het algemeen niet aan zo’n zaken meedoe, vond ik het wel een interessant lijstje met dertig items. Niet om elke dag over te bloggen, evenwel. Want, zot, ik heb nog shitloads andere dingen te doen. Ik heb ze gemakkelijkheidshalve ook maar vertaald en doe het in drie delen. Vandaag, de eerste tien:

1. Een tv-programma dat nooit gecancelled mocht worden.
Studio 60 on the Sunset Strip en The Newsroom. Het eerste bracht een geestige inkijk achter de showbizz, de tweede achter een nieuwsredactie. Misschien omdat het in mijn interesseveld ligt, dat ik bevooroordeeld ben, maar ik vond het allebei heel goed geschreven. Twee keer door Aaron Sorkin, wat ik niet begrijp dat zo’n kwalitatieve auteur tot twee keer toe een serie te vroeg ziet stopgezet.

Studio 60 On The Sunset Strip

2. Een tv-programma waarvan je wenst dat er meer mensen zouden kijken.
Black Mirror. Zonder twijfel. Angstaanjagender dan The Walking Dead, want bij zelfs de meest vergezochte of futuristische aflevering kan je nooit helemaal afsluiten dat het ons niet zou overkomen. En dat maakt het scary as fuck.

3. Favoriet nieuw tv-programma van dit televisieseizoen.
Hotel Römantiek, zonder twijfel. Feelgood zoals het hoort te zijn.

4. Favoriet tv-programma ooit.
The Simpsons is top, maar heeft te veel zwakke afleveringen om een constante te zijn, dus opteer ik voor Friends.

5. Een tv-programma waar je een hekel aan hebt.
Tegen de Sterren Op. Ik vind het echt niet grappig, excuus. Maar dan ook echt niet. De Buurtpolitie geeft tenminste nog toe dat ze geen deftige acteurs in huis halen, terwijl er in TDSO zoveel talent verspild wordt door hen enkel maar flauwe moppen te laten etaleren in volle primetime.

img_58c905e30d20a

6. Favoriete aflevering van je favoriete tv-programma.
The One Where Everybody Finds Out van Friends. De aflevering waar het ontdekken van de geheime relatie tussen Chandler en Monica op de spits wordt gedreven. “Aha! The messers become the messees!” Heerlijke tv.

7. Minst favoriete aflevering van je favoriete tv-programma.
The One in Barbados. Eentje die ik het liefst doorspoel als ik de reeks opnieuw bekijk. Dat hele tropische decor is er zo keihard bij gesleurd, maar voelt bijlange niet zo fake aan als die zogeheten ontluikende romance tussen Rachel en Joey. Wat mij betreft, zijn ze daar over de haai gesprongen. Compleet overbodige verhaallijn.

8. Een tv-programma dat iedereen moet bekijken.
Stranger Things vond ik top, maar Sherlock en House of Cards raad ik graag aan voor wie van goed geschreven fictie houdt. En Breaking Bad uiteraard.

9. Beste scène ooit.
Buiten De Zone is een aaneenschakeling ervan, maar ook The Simpsons bevat doorgaans een pak geestige. Het vijfde seizoen blijft overigens één van de beste. Als ik uit mijn hoofd eentje moet kiezen, dan is het Homer die coach Flanders langs de zijkant afbekt in Bart Star (seizoen 9, aflevering 6). Fláááánders. What! Fláááááánders.

himym

10. Een tv-programma waarvan je dacht dat je het niet zou graag zien, maar uiteindelijk dol op werd.
How I Met Your Mother. Het voelde altijd aan als een light-versie van Friends en naar mijn inzien kwam het wat traag op gang, maar eenmaal we er mee weg waren… Het is een van de weinige reeksen die mijn vrouw en ik aan een recordtempo gebinged hebben.

5 gedachten over “TV-show challenge (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s