Bouw zelf het kasteel van Disney

wp-image-237110052jpgHet was al een tijdje een hardnekkig gerucht. Nadat Disney een pak franchises liet -haha- ombouwen tot LEGO-sets én in mei minifiguren van de Disneypersonages zelf lanceerde, pakken ze nu uit met hét symbool: het kasteel van Assepoester. Het befaamde kasteel waarrond zes parken zijn gebouwd, kan straks ook nagemaakt worden in LEGO.

Met iets meer dan 4.000 stukken is het een behoorlijk imposant stuk geworden. LEGO zet overigens de laatste tijd wel meer in op grotere stukken, gezien het succes van de Modulars. Recent nog bracht LEGO de Big Ben uit (van 4.163 stukjes) en de brandweerkazerne van Ghostbusters (een whopping 4.634 stukjes). Duur ook, maar een droom voor de AFOL (Adult Fan Of LEGO).
28163068801_21016562fd_k
Het kasteel van Assepoester is gebaseerd op het iconische kasteel van Walt Disney World in Florida, dat ook als inspiratiebron diende voor dat in Disneyland Parijs. Het origineel staat in Anaheim in Californië. Leuk detail: het origineel is eigenlijk het kasteel van de schone slaapster. Ook opvallend: in deze nieuwe set zijn er vijf minifiguurtjes voorzien (Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Daisy Duck en… Tinkerbell) maar Assepoester zit er niet bij. In de ‘kinderversie’ van de LEGO-reeks Disney Princess maakt ze er wel deel van uit, overigens.

27625191943_8d15a6969f_kHet kasteel zelf bestaat uit een gedetailleerde façade, versierde balkons, vier verdiepen en een toren. Op het tweede verdiep zien we de setting uit Belle en het Beest, op het derde een knipoog naar de leerlingtovenaar uit Fantasia. Op de vierde verdieping is er een slaapkamer, in de toren een keuken. Daarboven zien we een spinnewiel als in het verhaal van de schone slaapster. De gouden spiegel en de appel daar nog eens boven verwijzen dan weer naar Sneeuwwitje. Als je het dak wegneemt vind je in de geheime ruimte nog het glazen schoentje en een sprookjesboek. En ook Aladdin en Brave zijn niet ver weg.

27625191283_65fa3e14b8_kDe set is 74 cm hoog, 44 cm breed en 31 cm diep. Het kasteel (setnummer 71040) zal vanaf midden augustus al te verkrijgen zijn voor VIPs (u moest al uw kaart aangevraagd hebben!) en vanaf 1 september voor het grote publiek. De richtprijs is 349,99 euro. Best wel prijzig, maar op het eerste zicht ziet het er alweer een heel fijn stuk uit, dat ongetwijfeld ook een collector’s item wordt.

www.lego.com

Een gedachte over “Bouw zelf het kasteel van Disney

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s