Instagram: volgtips (1)

Deze maand staat bloggewijs in het teken van Instagram. Ik volg er een 120-tal, maar als ik een aantal feeds van eigen kweek zou moeten aanraden, dan zitten deze vijf daar ongetwijfeld bij…

1. Humanityisthedevil

Capture22

Wie?
Een late twintiger, met roots in Tielt. Meer staat er niet in zijn bio en meer kom je van hem ook niet te weten. Hij wil naar eigen zeggen liever onbekend blijven. Tussen de regels valt af te leiden dat hij ergens voor de spoorwegen werkt.

Capture1

Waarom?
Hij heeft onwaarschijnlijk veel stijl, is zot van jeans, streekbier, vintage horloges die een verhaal herbergen, whisky en heeft een fascinatie voor Japan – een uitloper van zijn reis enkele jaren geleden. Kortom: een soort moderne en tijdloze mix tussen zeeman en klassiek geklede cowboy, die minstens dertig jaar ouder lijkt in zijn geest. Dat bewijst hij door afwisselend oude foto’s te posten van film- en rocksterren van ergens halfweg vorige eeuw, al dan niet vroeger. Zijn originele composities, stoere maar toch toegankelijke foto’s maken van hem een topper om te volgen.

Link: www.instagram.com/humanityisthedevil

2. Stefanie_dsl

Capture3Wie?
In het dagelijkse leven zit ze in de cultuursector, maar haar grootste passie is haar gezin. Ze is een mama van twee jonge kinderen. Ze verzamelt voor zichzelf én haar kinderen vintage Fisher Price. Geen grote flapuit maar wel een hele lieve én creatieve madam.

Capture4Waarom?
Ze heeft een hele mooie feed, dat de ene keer erg Pinterest lijkt, de andere keer heerlijk chaotisch. Opvallend, ze gebruikt steeds dezelfde filter nadat ze de foto door een tweetal andere programma’s op haar iPhone haalt, maar fake kan je ze allerminst noemen. Haar huis dient oprecht om in te leven en te spelen. Je haalt er trendy tipjes uit voor Roeselare, maar evengoed voor Gent of Amsterdam. Vaak hele leuke composities ook en verwonderlijk hoeveel leuke invalshoeken haar huis heeft.

Link: www.instagram.com/stefanie_dsl

3. Elle De Leeuw

Capture7

Wie?
Werkt op de persdienst van VTM en is de verloofde/manager van topatleet/zwemmer Pieter Timmers. Professionele en goedlachse dame die serieus werk maakt van haar Instagram-feed.

Capture5

Waarom?
Ze valt onder de categorie IT-girl, weet wat hip en happening is zonder al te veel gedoe daarrond te maken. Verzot op Thaïs eten, ter plaatse of in Antwerpen. Als ze op reis gaat, is dat richting exotische locaties, als ze een koffie gaat drinken lijkt het altijd wel in een trendy koffiebar te zijn. Haar foto’s zijn weloverwogen en doordacht. Soms is ze zelfs al een week thuis als ze reisfoto’s plaatst. Kiest voor strakke composities, gooit er soms bekende merken bij maar tussen de regels vertelt ze vooral een boeiend verhaal van de road to Rio, waar zelfs huwelijks- en kinderplannen on hold worden gezet. Work hard, play hard. Let wel: hun afgetrainde lichamen die ze etaleren, zijn niet bepaald bevorderlijk voor het zelfvertrouwen, haha. Net ietsje te afgelikt soms, die foto’s, maar je kan ze nooit betrappen op een gebrek aan engagement in alles wat ze doet. Knap!

Link: www.instagram.com/elledeleeuw

4. Zwoltopia

Capture9

Wie?
Volgens Google/Facebook het alter ego van Jeroen Van Zwol, een illustrator en cartoonist uit Gent. En niet zomaar eentje, overigens. Hij heeft niet alleen bakken talent, maar schoolt zichzelf altijd maar bij met nieuwe technieken. Hij heeft ook een eigen blog en zijn illustraties zijn onder meer te zien bij Charlie Magazine.

Capture8

Waarom?
Voor illustrators is het internet het gedroomde middel om een pak mensen te bereiken. Naast een eigen Facebook-pagina en blog gebruikt Zwoltopia ook Instagram om zijn werk te tonen. Niet alleen het finaal werk, maar ook het work in progress is boeiend om zien. Hij blijkt ook een serieuze platenverzamelaar te zijn, want met de regelmaat van de klok post hij soundtrackhoezen van klassieke films, van Star Trek tot Disney. En die zijn op zich al pareltjes. Originele feed met veel kwinkslagen, knappe animatiebeelden en ludieke zelfportretten. Dikke fan!

Link: www.instagram.com/zwoltopia

5. Fotojokko

Capture11

Wie?
Née Joris Bulckens, freelance fotograaf uit Antwerpen, gespecialiseerd in alles wat in de verste verte maar naar StuBru, tv en concerten ruikt. Pukkelpop en Rock Werchter hebben geen geheimen meer voor hem. Ik zie zijn indrukwekkende foto’s werkgewijs regelmatig passeren en die deelt hij ook graag via zijn Instagram-feed.

Capture10

Waarom?
Ha! Alsof er een reden nodig is. Ik ben van weinig mensen jaloers, maar wat hij allemaal met een camera kan… Sublieme belichting in vaak moeilijke omgevingen, originele settings voor groepen die al honderd keren voor de lens stonden, sfeervolle podium- en backstagebeelden… kortom, foto’s waar het kleur en de sfeer er van af spát. Overdrijf ik? Voeg hem gerust toe, bekijk een aantal foto’s en durf me eens ongelijk te geven…

Link: www.instagram.com/fotojokko

5 gedachten over “Instagram: volgtips (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s